Nyheter

Vill ha bättre belysning vid övergångsställen – så tänker kommunen

Nyheter Kommunfullmäktige har behandlat ett populärt medborgarinitiativ.

En kommuninvånare föreslår att Värnamo kommun sätter upp bättre belysning vid övergångsställen. Bild: David Alin

En kommuninvånare vill förbättra trafiksäkerheten vid övergångsställen. Under hösten skrev personen ett medborgarinitiativ där personen föreslår att Värnamo kommun förbättrar belysningen vid övergångsställen.

– Jag tycker vi ska ta efter Ljungby. De har satt upp extra belysning som lyser upp varje övergångsställe så vi ser gående och cyklister. Det är bättre att undvika olyckor nu när det blir mörkare, menar förslagslämnaren.

Förslaget väckte kommuninvånarnas intresse.

– Ljungby har en bra belysning på deras övergångsställen och som dessutom lyser på ett bra sätt ut på övergångsstället från båda hållen. Det är mycket bra, menar en person som ställde sig bakom förslaget.

När omröstningen avslutades den 4 december stod det klart att medborgarinitiativet hade fått 170 röster, vilket innebär att förslaget ska behandlas politiskt. På torsdagens kommunfullmäktige var ärendet uppe för behandling. Bland meddelandena till fullmäktiges ledamöter berättas att kommunfullmäktiges ordförande har beslutat att lämna över förslaget till teknik- och fritidsnämnden för vidare handläggning.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vill ha bättre belysning vid övergångsställen – så tänker kommunen

Håller med, även på grund av att väldigt många som nyttjar övergångsställen inte ens har reflex.

Och får du som bilist även möte i regn och mörkt, då syns gående och cyklister brutalt dåligt, jo jag vet, kör saktare, men även om man blir påkörd i 7 kilometer i timmen, det gör riktigt ont.

Kommentarsfunktionen är stängd